Barebones

Barebones is een Amerikaanse fabrikant die vanuit een passie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen hoogwaardige producten ontwikkelt. De producten van Barebones zijn gericht op een intense beleving van de natuur en het buitenleven. De producten zijn gericht op enthousiaste buitenmensen met passie voor kamperen, koken, wildernis en tuinieren.

De oprichters van Barebones hebben het bedrijf opgericht vanuit de wens om een betekenisvolle bijdrage te leveren en een duurzame organisatie op te richten. Alles is erop gericht om producten te ontwikkelen die gebruikt worden door liefhebbers van buiten zijn en die hun helpen om te voorzien in de basis behoeften, zoals buiten koken en tuinieren. De producten, kennis en ervaring van Barebones wordt ingezet bij grootschalige maatschappelijke problemen, bijvoorbeeld door tenten te leveren na de aardbevingen in Nepal.

Klik hier voor meer informatie over Barebones Living.

De unieke producten van Barebones

Duurzaam
Barebones ontwikkelt en fabriceert duurzame producten. Een gietijzeren pan is (mits goed onderhouden) gemaakt om generaties mee te gaan. De productie is eveneens duurzaam doordat Barebones gebruik maakt van elektrische ovens (minder uitstoot), en grondstof materialen gerecycled worden.

Direct klaar voor gebruik
Alle gietijzeren producten zijn vooraf behandeld met een natuurlijke olie, het zogenaamde seasoning. De oppervlakte van de pan (binnenzijde) is geruwd. Hierdoor krijgt de olie beter kans om zich te hechten aan de pan tijdens de seasoning. Wij adviseren de pannen alleen met handwarm water af te spoelen voor het eerste gebruik. Na verloop van tijd zal de pan haar eigen karakter ontwikkelen en profiteert u van de unieke culinaire eigenschappen van gietijzer.

Speciale samenstelling
De gietijzeren producten van Barebones zijn gemaakt van een gietijzer - staal legering. Doordat Barebones ten opzichte van andere gietijzeren producten een hoger percentage staal gebruikt worden de pannen sterker en minder gevoelig voor temperatuurverschillen (zoals koud water in een warme pan). Daarnaast kunnen de producten lichter gemaakt worden waardoor ze (iets) eenvoudiger te hanteren zijn. Uiteraard zonder concessies aan de culinaire eigenschappen van gietijzer.

barebones-crocks-header