Indiaas plat brood (naan) op basis van yoghurt

Dit brood is eenvoudig te bereiden en past perfect bij de lamscurry. Je kunt het brood gebruiken om de heerlijke saus van de curry op te lepelen.

Wat je nodig hebt is zelfrijzend bakmeel, volle yoghurt en lekkere kruiden zoals Za’atar (tegenwoordig in de meeste supermarkten te koop).

De verhoudingen hangen af van het bakmeel dat je gebruikt en de omgeving, dit moet je dus op gevoel doen. Het deeg moet uiteindelijk enigzins plakkerig blijven.

  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram yoghurt
  • 7 gram zout
  • een theelepel za’atar.

Meng de ingredienten goed en kneed minimaal 5 minuten stevig door. Dit kun je prima in de dutch oven doen.

Zet daarna weg in een met olijfolie ingevette kom en dek af met een natte theedoek.

Vlak voor opdienen draai je de deksel van de Dutch Oven om en zorg je dat deze heel warm wordt (in de Atago of op in het houtvuur).

Verdeel het gerezen deeg in ongeveer 8 porties en rol ze uit met een deegroller (wijnfles gaat ook prima).

Daarna kort afbakken in de hete deksel en direct serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *