Review of Petromax Atago

Review for Petromax Atago

De Atago overtreft al mijn verwachtingen. Aanrader!!

Dubbelwandig dus efficiƫnte warmtebron. Ingenieus luchtrooster rondom met slimme schuif, dus temperatuur regelbaar. Binnen kwartier vlammen gedoofd en kolen wit gloeiend. 10 minuten later eerste vlees en daarna gerilde groente op tafel.

Makkelijk uitklappen: optillen aan het hengsel, dan schuift de binnenste ring naar boven en gelijktijdig klappen de pootjes uit (= geen verbrand gras op de camping of in je tuin, maar kan dus net zo makkelijk op een stevige tafel van hardhout of steigerhout worden gezet). Staat super stabiel en dankzij het hengsel zo te verplaatsen (met Lid Lifter, maar driedubbel gevouwen theedoek werkt voor mij ook). Na gebruik restant kolen eruit, even reinigen met vochtige doek en in 1 beweging inklappen: aan de bodem optillen, dan valt binnenste ring terug naar binnen en de pootjes klappen gelijktijdig terug. In handige opbergtas met apart ritsvak in de deksel voor kolenrooster, grill rooster en de optionele convectie kap / oven).

Ook nog te gebruiken als vuurkorf šŸ™‚

Prima en praktisch voor thuis en gaat zeker mee op kampeerweekenden in Nederland en komende zomer naar de Alpen. Eindelijk een volwaardige bbq die samen met onze katoenen tent en 2 kleine trekkerstenten gewoon in de achterbak van de auto past. Ook thuis staat de Atago niet in de weg, want past keurig op een legplank van de stellingkast in de berging.

Omdat wij ook in de zomer zonder aanhanger weg willen, hebben wij de Dutch Oven ft9 (en een Lid Lifter voor de hete deksel), want die past precies in de Atago en dus in dezelfde opbergtas. Deksel tevens los te gebruiken: past omgekeerd precies op de binnenring van de Atago. Zowel Pannenkoeken als tortilla’s bak je in een handomdraai.

Maarten geeft prima telefonisch advies. Hij luistert goed en verkoopt je geen dingen aan waarnaar je niet op zoek bent.

Ik kan Culinair Outdoor aan iedereen aanraden.